Početak turističke sezone u Vodicama donosi puno zabave i iznenađenja. Tek se nazire toplo i vruće ljeto, a Vodice su ispunjene turistima, suncem i dobrim raspoloženjem. Kako i ne bi kada ”Turistička zajednica Vodice” brine o svojim posjetiteljima. Od 07. do 09. srpnja 2017. organiziran je “Vodice Street Festival” na čijem otvorenju smo upravo mi nastupali! Turistička sezona za neke predstavlja odmor, dok za zabavljače, animatore, pa tako i za nas, brojne nastupe.

Naše malo, ali uvijek veselo društvo uputilo se taj petak, već u ranim jutarnjim satima prema Vodicama. Brzo, ali sigurno, putovali smo prema moru kako bi uhvatili barem malo vremena za osvježavanje u Jadranu. Pošto smo svi iz Zagreba, a ljeto nam je radno, nastupi na obali nam daju priliku da vidimo brojna mjesta, posjetimo brojne plaže, a osim na plesnim, poradimo i na plivačkim sposobnostima.

Nakon dolaska u taj divan grad smješten u širokom zaljevu, dočekala nas je ljubazna Anita Franin Pečarica, direktorica ”TZ Vodice” i jedna od organizatora festivala. Vodice Street Festival jedan je od noviteta u Vodicama gdje posjetitelji cijeli vikend mogu uživati u dnevnim i večernjim aktivnostima. Festival je smješten na kamenim kalima vodičke povijesne jezgre koje su idealna pozornica za najveseliji gradski festival! Likovne radionice, izložbe, koncerti i nastupi uličnih zabavljača oživjeli su i najskrivenije kutke grada, na radost svih posjetitelja, a pogotovo onih najmlađih. Zato je i naša interaktivna predstava bila idealan početak takvog događanja. Osim spomenutog festivala, Vodice je taj dan oživjelo i otvorenje jedne od najvećih turističkih investicija u Hrvatskoj, luksuznog hotela Olympia Sky.

Dobro raspoloženje u gradu nije utihnulo niti navečer. Obučeni u blještave kostime s velikim perikama na glavi počeli smo i mi plijeniti poglede u vodičkom amfiteatru. Kako to uvijek biva, naši gledatelji su isprva sramežljivi sve dok ne počnu hitovi sedamdesetih. S početkom u 21:30, Tomislav Tržan nije štedio na vremenu, odmah je počeo s urnebesnim dosjetkama koje su privukle i one ”nezainteresirane”. Polako, ali sigurno, sjedeća mjesta su postala popunjena, a ljudi su pogledavali prema pozornici ne bi li uhvatili djelić te disco groznice. Kao i uvijek, najbliže pozornici su se okupili naši najveći obožavatelji – oni najmlađi, koji prate naše plesne pokrete od samog početka pa sve do kraja nastupa. Zajedno smo uvježbali plesne pokrete koje su oponašali bez greške. Čak ni vrućina nije spriječila i odrasle da nam se pridruže i prisjete kako su uživali u mladosti. Nastup pun smijeha, plesa, zabave i bezbrižnosti završio je veselim pozdravom uz nadu da ćemo se opet brzo susresti. Bilo je to prilično iskustvo koje smo doživjeli taj dan i oduševljeni smo komentarima kojima su nas hvalili. Organizatori su bili zadovoljni brojem gledatelja i samim reakcijama publike, što za nas predstavlja veliki kompliment.

Umorni, ali zadovoljni odrađenim, nakon nastupa počastili su nas ukusnim morskim delicijama. Bilo je to pravo osvježenje te vruće ljetne večeri. Uz miris mora, ljetni povjetarac i morske valove, prisjećali smo se odrađenog nastupa i polako pozdravljali s ovim uzbudljivim gradom. Uputili smo se prema apartmanima gdje smo i prenoćili, a idućeg dana nastavili svoje putovanje.

Nakon predivnog dočeka i izuzetne gostoljubivosti, možemo se samo zahvaliti svima koji su nas dočekali i dobro se proveli s nama, a pogotovo ”TZ Vodice” i simpatičnoj gospođi Aniti. Njezina iznimna korektnost i profesionalnost posebno nas je oduševila. Nadamo se da će ovaj gradski festival oživjeti i idućih ljeta kako bi se ponovno imali priliku družiti i plesati uz najveće disco hitove.

07/09/2018
  • 3.394
  • 0

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *